Aromatherapie

In mijn vrije tijd hou ik me o.a. graag bezig met aromatherapie. De liefde voor etherische oliën begon in maart 2019. Ik maakte kennis met de magische wereld van etherische oliën van Young Living. Na lang twijfelen (ik associeerde de oliën in eerste instantie als zweverig, een stoffig geitenwollen sokken imago en ik vond het nogal een investering voor iets wat ik nog niet kende) kocht ik, samen met een vriendin, de starterkit van Young Living. Ik wilde de oliën een kans geven, omdat ik mijn disbalans – vooral in de herfst en winter – beu was en een fitte, energieke mama & vrouw wou zijn. Nu kan ik oprecht zeggen dat ik niet meer zonder ze kan! Het is haast geen hobby meer te noemen, maar meer een lifestyle.

Etherische oliën

Etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd, is pure olie dat door middel van stoomdestillatie uit bomen en planten wordt gehaald. De bloemen, wortels, schors en zelfs de zaden van de plant kunnen hier voor worden gebruikt.

Het geur van de olie kan een bepaalde sfeer in je huis creëren. Ook kunnen de geuren een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand, je helpen kalmeren en ze kunnen emotionele reacties opwekken.

Etherische oliën kun je op vele manieren inzetten. Ter ondersteuning van emoties en klachten bijvoorbeeld. Ook kun je in huis olie gebruiken; bij het koken of tijdens het schoonmaken van je huis. Young Living heeft single oliën & blends en verkoopt naast de flesjes ook 100% natuurlijke schoonmaak middelen, drogmetica, supplementen en meer.

Etherische olie wordt meestal op een van de volgende manieren gebruikt:

1. Aromatisch
Ons gevoel van geur is nauw verbonden met dat deel van de hersenen die de emoties en het lange-termijn geheugen controleren. Het inademen van de geur die uit een diffuser komt kan sterke invloed hebben op deze gebieden van het lichaam en ook op het ademhalingsstelsel.

Rechtstreekse inademing, direct vanuit het flesje of cuppen in je handen om een stemming of emotie snel te kunnen beïnvloeden.

Verstuiven is de makkelijkste manier om essentiële olie te verspreiden in een kamer. Een diffuser (van hoogwaardige kwaliteit!) kan dit doen met je favoriete etherische olie of blend van oliën.

2. Topisch
Hiermee bedoelen we dat je de olie aanbrengt op delen van het lichaam, inclusief huid, haar, nagels of tanden. Er zijn veel voordelen van het topisch gebruiken van olie. Het effect is op zowel de plek waar het wordt aangebracht als door het hele lichaam.

Veel oliën kun je puur gebruiken, dus zonder te verdunnen, maar sommige kunnen de huid irriteren. Het is goed om de olie dan te verdunnen met een draagolie. De olie wordt dan beter verspreid en dus ook beter opgenomen door het lichaam.

Van nature zijn etherische oliën veilig en ze hebben weinig tot geen bijwerkingen, zolang je ze volgens voorschrift gebruikt. 100% pure oliën zijn wel sterk geconcentreerd en moeten daarom met zorg worden gebruikt.

Het stopt bij mezelf niet alleen bij de inzet van oliën. Door mijn hobby heb ik me steeds meer verdiept in de (chemische) troep die in winkels en drogisterijen in de schappen ligt zoals bijvoorbeeld cosmetica, drogmetica en schoonmaakmiddelen. Steeds meer ben ik gaan inzien dat er veel verkocht wordt wat niet goed is voor ons lijf en geest en zelfs (hormoon)verstorend en ziekmakend kan zijn. Dat wil je toch niet voor jezelf en voor je gezin? Ik probeer bij het kopen van artikelen die we op ons lijf en huid smeren zoveel mogelijk non-toxic te kiezen, soms van Young Living, soms van een ander merk. Ook leer ik mijn dochter bewuste(re) keuzes hierin te maken. Zij krijgt dit nu van jongs af aan mee. Steeds meer leert ze de oliën te waarderen, ervaart ze de werking en vraagt ze steeds meer aan mij of ik ‘hier een olie voor heb’.

Oliën zijn géén wondermiddelen, maar vormen wel een uitstekende ondersteuning voor lijf en geest. Deze oliën zijn, naast 100% natuurlijk, game changers op lichamelijk maar ook op energetisch vlak. Zelf gebruik ik graag de olietjes van Young Living. Na wat uitstapjes merkte ik dat deze oliën energetisch het meeste met me doen.

Producten

Naast het diffusen van oliën in je diffuser kun je ook rollers gebruiken (voor onderweg). Op de pagina ‘Producten’ zie je een overzicht van de producten die ik op bestelling maak, rollers, sprays en serums.

iTovi scan

Ik heb als aanvulling een iTovi scan aangeschaft. Alles in de wereld heeft een eigen energie en trilling. Deze scan kan trillingen meten, dus ook als je op emotioneel en/ of lichamelijk vlak uit balans bent. Het is geen vervanging van medisch advies, ik ben géén arts, maar het geeft je waardevolle handvatten waar er werk aan de winkel is en welke olie je kan ondersteunen in het proces om je balans terug te krijgen.

Benieuwd naar (de werking van) etherische oliën, de iTovi scan of wil je een consult of product aanvragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Liefs, Johanna